18:31 Stämmer uppgifterna?

tisdag
5
Feb 2013

Det har framkommit uppgifter att anledningen att Anders Forsberg fick sparken berodde på att han försökte få med sig spelare till sin nya klubb.

Så här säger alla inblandade om den saken.

Kollegan Savonen har skrivit en krönika om saken. Den hittar ni här.

// David E


36 KOMMENTARER TILL “Stämmer uppgifterna?”

 1. Zigge Zagg
  februari 5th, 2013 at 18:56

  Om så är fallet, och det verkar ju vara den pusselbit som saknats för att få allt att på rätt plats så affären får rimliga proportioner.
  Även om det inte blir nån sådan övergång så skadar det ju ändå ALLA inblandade och då även MODO om det är den nya klubben.

  Fattar inte vad Forsberg surrar om, om han nu menar vad han grinat i media om att han inte ville ljuga om den nya klubben, därför berättade för spelarna före matchen mot Växsjö.
  Så kan han väl lämpligen lägga korten på bordet nu också, och få allt att rimma någorlunda riktigt nu också.

  Bra att AIK är föregångare också i fall som detta och visa att det inte är acceptabelt att att handla som han gjorde, så kanske flera klubbar följer efter så att nån ordning får råda.

 2. Zigge Zagg
  februari 5th, 2013 at 19:04

  AIK råkade ut för samma sak när Perra slutade, då Goran ”råkade” gå till färjestad också samtidigt.

 3. Semperprimus
  februari 5th, 2013 at 19:05

  Ja men det är väl enkelt att ta reda på – AF säger själv, många med honom, att han är en ärlig och rak person med integritet – fråga honom rakt ut om han erbjudit spelare att följa med till ”laget”, eller om han uppmuntrat ”laget” att ta kontakt med dessa spelare eller om han på något annat sätt är involverad i detta, 9 matcher kvar av grundserien och inför ett stundanden slutspel. Han lär ju inte ljuga eller hur?

  Men fråga inte spelarna för de har inte med saken att göra, de ska fokusera på det som återstår av denna säsong, inget att annat trams som de blir indragna i.

  Jag hoppas och tror att Möller är en SAIK-kille i grund o botten, detsamma med Bud – ni är många barn och ungdomars stora idoler, krossa inte deras drömmar och gå med AF vart hän det än bär! Please.

 4. Avläggaren
  februari 5th, 2013 at 19:10

  Trött på läsa skit om vem som sagt vad lr gjort vad. Kan/vill inte kasta skit på AF efter som han är i högsta grad delaktig i det som skett sen han kom hit!! men trots all…. FOKUS!!! Vi HAR ETT SM GULD SOM SKA BÄRGAS!!

 5. rucklare
  februari 5th, 2013 at 19:11

  Om så skulle vara är det milt att bara sparka honom, det gränsar nästan till brottsligt. vad brukar de säga trolöshet mot huvudman eller nåt sånt.

 6. Mollgan
  februari 5th, 2013 at 19:11

  Stämmer det så är det rikligt fult gjort och jag sällar mig direkt till skaran som tycker det var rätt gjort!
  Sen kommer ju Forsberg alltid hävda att han inte sagt något utan att det var klubben (modo). I vilket fall, fy skäms, ingen heder.

 7. Sanningen
  februari 5th, 2013 at 19:13

  Tycker att det är dags att släppa detta nu, båda parter har misskött saker och gjort är gjort. Att nu konfrontera spelare med rykten och spekulationer kommer bara att rubba laget och stämningen i laget.
  Nu är sista matcherna och slutspelet det som borde ligga i fokus, att störa spelare som redan är rubbade av att ge AF sparken är sjukt oprofessionellt och bör sluta nu!

  Laget och styrelsen sköter det där, låt Holloway och grabbarna vara så dom kan fokusera på vad som är viktigt!

 8. harryboy
  februari 5th, 2013 at 19:19

  Men snälla ni…deras kontrakt går ut efter den här säsongen,,,tror ni verkligen inte alla andra lag hör med deras agenter just nu…
  Klart A.F kan ju ha sagt det åt tex modo deras kontrakt går ur,men det borde de ju redan veta…..börjar bli löjligt det här med en massa löjliga påståenden om Anders…dimridåer från ledningen för o ta bort deras eget fel i hela affären här…power till Lasse verkar vara grejen numer…hur fan tänker de när lasse ska vara ansvarig för uttagningen av laget som spelar…inte undra på de anställer wallson,vilken annan etablerad tränare vill komma till skellefteå o träna oss men ej få ansvara för vilket lag vi ska spela med..tillåt mig tvivla ingen alls….Toppstyrning ala Färjestad börjar ju det här likna…usch….

 9. Pacman42
  februari 5th, 2013 at 19:25

  Utifrån vad som läckt i denna affären från olika håll så är detta min tolkning av vad som hänt.

  Forsberg fick inte förnyat förtroende.

  Forsberg gjorde klart ned MoDo.

  MoDo börjar kontakta spelare som man vill ha och skylyar med att man gjort klart med Anders Forsberg.

  Någon av dessa spelare/agenter läcker till MrMadhawk.

  En eller flera av Skellefteås spelare blir också kontaktad av MoDo med information om Forsberg. Spelare(n) går till Lasse Johansson.

  Resten vet vi redan.

 10. Jonte
  februari 5th, 2013 at 19:31

  Ni på Norran ska ha beröm för erat jobb med hela situationen, professionellt och korrekt rapporterat. Ni har inte spånat iväg som dom flesta andra gjort, men samtidigt har ni trots eran närhet till klubben inte sopat saken under mattan.

 11. Bäcken
  februari 5th, 2013 at 19:44

  Vad tror ni andra om denna teori?

  Forsberg kanske har hört av sig till Möller/Holloway om nästa säsong och någon av dem (kanske båda) har tyckt att det inte är okej för att sedan berätta det för ledningen?

  Om vi säger att Forsberg pratat med vissa spelare, typ Möller/Holloway – varför i hela friden skulle de tänka sig att spela
  för Modo? I så fall torde de gilla Anders nåt enormt och alltså inte gå på sportsliga grunder. Möller sa dock för inte allt för
  längesedan att han absolut kunde tänka sig en fortsättning i Skellefteå – detta tror jag inte har tvärvänt.

  Alltid kul att spekulera.

 12. Bäcken
  februari 5th, 2013 at 19:56

  Möller förhandlar med AIK, det borde betyda att Bud också stannar. Vore underbart om så blir fallet. Pustar ut lite.

  http://www.expressen.se/sport/hockey/elitserien/nya-uppgifter-han-vill-locka-med-sig-stjarnor/

 13. micke
  februari 5th, 2013 at 20:06

  ja det är inte alls förvånande
  detta måste vara helt enligt modo´s gameplane
  ta och fundera lite på vem som läckt till madhawke och varför ???

 14. IvanDraga
  februari 5th, 2013 at 20:30

  Skellefteås ledning har allt att vinna på att komma med antydningar som inte behöver bevisas.

  Tror inte det minsta på att Foppa har varit så dum att han försökte locka med sig spelare till Modo under pågående säsong. Utan tror snarare att någon tvist med ledning eller Robertsson ligger o pyr i bakgrunden.

  Ganska lågt att smutskasta någon utan att presentera något som helst bevis för det Adam.

 15. Tompa
  februari 5th, 2013 at 20:43

  Inte okej Anders Forsberg. Nu kanske gnällspikarna förstår varför klubbledningen fick agera.

 16. Epen
  februari 5th, 2013 at 20:56

  Man behöver inte vara proffessor för att förstå att det är en elitserieklubb AF signat. Varför informerar han sen spelartruppen först? ? ? Var det för att locka med sig nån ? ? DJÄVLIGT DÅLIGT MOT FÖRENINGEN hur som helst-man blir spyfärdig ! !

 17. Berta
  februari 5th, 2013 at 20:58

  Bara att tacka Bud för den här tiden. Han har såklart börjat fundera på andra klubbar, tror inte han egentligen vill vara kvar även om han inte skulle få nhl-kontrakt. Inte otroligt att polaren Möller hakar på, även det känns som han skulle kunna ge AIK ett år till

  Roligare med nya utmaningar om pengarna är likvärdiga och vet man att tränaren är någon man kommer bra överrens med så är ett klubbyte bara kul.

 18. Krukan
  februari 5th, 2013 at 21:37

  Men är inte Forsbergs ev, önskan att få med sig bra spelare till sitt nya lag alldeles normalt. Det är inte ovanligt att spelare följer en tränare de gillar.

 19. Karl-Johan Metkrok
  februari 5th, 2013 at 21:44

  Holloway till Luleå… yay

 20. Roffe
  februari 5th, 2013 at 21:47

  Naturligtvis måste det väl stå fritt för spelare och tränare gå till vilken klubb dom vill Det har ju hänt förut Förresten är det någon av Er alla som vet var Anders hamnar Ingen förstås men djävulska spekulationer rullar Fråga Anders om sanningen , han vet säkert ! Kan det möjligen vara sparkningen av R. Vesce Lasse Johanssons storvärvning Ytterligare en spekulation !

 21. Alexander
  februari 5th, 2013 at 22:00

  Tror dock inte att det är AF som har lockat med sig spelarna till Modo. Min känsla är att det är Näslund/Golf-Peter som har stått utanför lekplatsen (SKA) och erbjudit godis till Holloway/Möller. Jag tycker att föräldrarna ska vara extra vaksamma och säga åt sina barn att inte hoppa in i konstiga farbröders bilar bara för att dom kan erbjuda godis.

 22. Ronerik
  februari 5th, 2013 at 22:54

  Detta är på väg att bli riktigt lågt. Lägre än Glocalnet!

  Tills vi får bevis på att det är Anders Forsberg själv som pratat med spelarna och försökt få dem till Modo väljer jag att tro att så inte är fallet. Det är inte så jag lärt känna Forsberg.

  Kan det var så att Modo kontaktat spelarna. ”Nu när Anders kommer till oss vore det kul om ni följer med”.

  Vi vet inte.

  Så antyder Forsberg att det kan ha gått till.

  Så länge vi inte vet vägrar jag för min del att döma någon. I alla fall inte Anders Forsberg.

  Klubbens antydningar och GM:s ickedementier är så långt utomordentligt lågt.

  Hårda bevis måste fram. Tig åtminstone annars.

  Oscar Möller och Bud Holloway är 2 kontraktslösa spelare efter säsongen. Har nyupphöjde GM pratat med dem om kontrakt? Förmodligen, men de har inte nappat ännu.
  Är de andra föreningar som hör av sig och är intresserade. Vad tror ni?
  Kan en av de föreningarna ha varit Modo?

  ————————-
  Skall man nu dela med sig av tips till Modo, tycker jag att man skall titta på Lucas Wallmark, nu bara på juniorkontrakt. Närmare hem till Umeå, och en miljö som kanske känns mer hemtam – och en bekant tränare.

 23. sez
  februari 5th, 2013 at 22:59

  Om man ser på klippet på expressen som ”Bäcken” i sitt inlägg länkar till så säger forsberg efter 1.25 min. att han berätter för spelarna att han ska träna en annan klubb i en annan liga!!! Så det kanske inte är Modo alls….om inte finns det många som måste be om ursäkt!!!! Se länken härunder…
  http://www.expressen.se/sport/hockey/elitserien/nya-uppgifter-han-vill-locka-med-sig-stjarnor/

 24. Ronerik
  februari 5th, 2013 at 23:05

  IvanDraga: Du är inne på flera intressanta saker där jag kan hålla med dig:

  1. Overifierade antydningar och kontinuerlig smutskastning är lågt agerat av föreningen (Är det här Skellefteå AIK?)
  2. Tänker också i tvist-banorna. Här finns ambitiösa personer, inte minst Robertsson, som nog inte för all framtid är nöjd med en andraplansroll. När tillfället ges angrips strupen, känns det som.
  Lars Johansson har verkat lugn och stabil och nöjd med en mindre synlig roll. Så var det tydligen inte:
  Flera kliver nu fram ur Anders Forsbergs skugga och tackar för tillfället.
  3. Davids krönika där han agerar megafon för föreningen. Här finns en skillnad mellan David och kollega Lars som visar mer integritet.
  Jag hoppas att journalister gör sin journalistiska uppgift och gräver fram sanningen.

  David svarar: Jag har inte skrivit någon krönika i ämnet överhuvudtaget. Det var Adam som skrev den.

 25. Moe Greene
  februari 6th, 2013 at 0:07

  Det faktum att ES inte är ett alternativ för Bud kommande säsong sätter på allvar en käpp i hjulet för dessa spekulationer.

 26. Pitebo
  februari 6th, 2013 at 0:50

  Men varför i alla sina dagar sa inte Saikledningen det på en gång, alla hade då förstått handlandet inga spekulationer, det som känsla olustigt i den här soppan är ju att Saik så här i efterhand kommer med uppgifter när man märkte att många tog parti för AF. Hoppas för allt i världen att Saikgruppen tala sanning och inte hittar på lögner för att räddas eget skinn. Hela anledningen.gen till sparkandet av AF var ju på pressmeddelandet att han berättade för spelarna före styrelsen

 27. Firre
  februari 6th, 2013 at 7:06

  Skärpning ”harryboy” vad hade Forsberg för meriter innan han kom till Skellefteå? han hade överhuvudtaget inte tränat något hockeylag!
  Wallsson är nog en betydligt kunnigare person då det gäller hockey än AF. Men du kanske tycker att AIK skall spendera massor av pengar på en etablerad tränare av typ ”Lill-Kenta” ? Vad har han lyckats med i Frölunda? Inget av värde vad jag kan se trots alla miljonsatsningar på dyra spelare , nej fram för nya fräscha ideer och där går verkligen Skellefteå i ”bräschen”. Heja Skellefteå!

 28. Betraktaren
  februari 6th, 2013 at 7:17

  Vad gäller rent juridiskt för Anders Forsberg efter beslutet om att han får gå med omedelbar verkan? Sitter han i karantän till avtalet skulle ha löpt ut eller kan han smyga igång i sin nya förening innan dess?

 29. El_Dorado
  februari 6th, 2013 at 8:40

  Betraktaren: han är väl fortfarande anställd men arbetsbefriad.
  Så han kan inte gå nån annanstans utan tillåtelse

 30. hans-o
  februari 6th, 2013 at 9:08

  Tror ni på allvar att Lasse J inte kontaktar andra spelare under säsong.
  Sluta att hänga Forsberg,klubben är nog skadad.
  Tror alla att stryrelsen var enig i frågan.

 31. harryboy
  februari 6th, 2013 at 9:12

  Firre….
  Betvivlar inte wallssons hockeykunskaper det jag ifrågasätter är att en Genral Manager ska vara ansvarig för Laguttagningarna ,,alltså vilket lag som skall spela för dagen….Känns då totalt fel i mina ögon…Tala om att bli överkörda i tränarkvartetten i sånna fall…Rätt säker det inte ens existerar i nhl.

 32. Janne
  februari 6th, 2013 at 10:31
 33. Erik
  februari 6th, 2013 at 10:35

  Hans-o: Det går inte att jämföra när andra tränare eller sportchefen tar kontakt med lagets spelare. När ens egen tränare försöker få lagets bästa spelare att byta till tränarens nya klubb efter säsongen har man passerat många gränser när det gäller moral och etik..

 34. hans-o
  februari 6th, 2013 at 11:48

  Hur vet du Erik att så är fallet,Lasse lägger ut en ridå.
  Jag vill se bevis på att Anders gjort det,det är en smutskastning av Lasse för att klara sig själv.Lyssna på Pär N intervju vad som var andledningen,om det du påstår är sant ,då ljuger vår Ordförande,och det är allvarligt.Aik skämmer ut sig

 35. Ronerik
  februari 6th, 2013 at 14:11

  Korrekt David. Du skrev inte krönikan jag kritiserade, utan det gjorde Adam Savonen.

  Jag ber om ursäkt för misstaget.

  David svarar: Det är lugnt. Jag blev inte arg. Många som tagit fel på mig och Adam genom åren. :)

 36. Jonte
  februari 6th, 2013 at 16:58

  Hans-o: Det är ju ganska tydligt att Skellefteå vill både skydda sig själva och Anders Forsberg genom att inte berätta att deras tränare/Anders Forsberg gick bakom ryggen på hela organisationen och satte sig själv och sin nya klubb i första hand.
  i
  Har du någorlunda bra kontakter i Skellefteå så har du tillräckligt med bevis för att veta att det stämmer, sen så får man tycka vad man vill om det var rätt att sparka Forsberg.

KOMMENTERA